Musiken idag

På en sajt som Skivstallet så kan man drömma sig tillbaka till sin ungdoms dagar. Alla i rätt generation kan väl utan större ansträngning minnas den där härliga känslan av att lyssna på en riktig skiva som man varit och köpt i skivbutiken?

Att vi idag sköter det mesta på internet istället för att gå till vanliga butiker, oavsett vad det handlar om, samt att vi söker all vardaglig information om det mesta genom sökningar på nätet har väl knappast undgått någon?

Oavsett om man ska söka efter exempelvis Revisor Stockholm via en länk som kan se ut såhär www.revisor-stockholm.com eller om man ska lyssna på streamad musik, eller kolla på streamade tv-serier så är det internet som står för juicen, så att säga.

Musiken har naturligtvis inte mist sin charm bara för att vi nu hämtar den från ett annat ställe, men vi som var med under den tid då både vinyl och cd-skivor var heliga för många av oss har kanske lite svårt att se hur de yngre generationerna inte får uppleva samma känsla.

Att öppna upp skivan för första gången och att lyssna på alla spår är inte lika vanligt idag som det var förr, utan idag är det mer egna spellistor med egna ”best of” som skapas.

Vad som är positivt med detta är naturligtvis att musik blir mer tillgänglig för alla och att alla kan lyssna på musik närhelst man behagar. Förr fick man bära med sig sina skivor till fester och liknande, medan man idag endast behöver sin telefon för att kunna dela med sig av sina spellistor.

Den förenkling som vi ser idag vad gäller att ta till sig och dela med sig av musik är, som sagt, positivt. Det där med att vi gamla rävar dock gärna vill att även ungdomarna ska få uppleva känslan av att spela en riktig skiva på en riktig skivspelare är nog någonting som vi kommer att fp vänta på.

Som med allting annat så går det trender fram och tillbaka, vinylskivorna har inte tappat sin stjärnglans end för vissa ungdomar, men cd-skivan däremot har inte mycket att komma med.

Som nämndes tidigare i texten vad gäller en sådan sak som revisor är såklart gällande även för skivor. Det är inte svårt att söka efter Vinylskivor Inte plus staden man befinner sig i och man kan nästan bara helt säker på att man kommer att få upp många resultat.