Satsa på streamingtjänster

Streamingtjänster har enorma fördelar idag, musik är gratis och tillgängligt för alla. Den speciella känslan av en nyinköpt cd-skiva har ersatts av känslan att kunna lyssna på vad man vill idag. Man kan komponera ihop en egen spellista och är inte begränsad till vad som finns tillgängligt på en cd-skiva. Blanda olika genre och artister i ett totalt kaos utan att någon bryr sig. Du sätter helt enkelt dina egna gränser för vad som ska finnas med på din spellista. Känner man sig lat kan man alltid lyssna på någon annans spellista eller plocka musik därifrån.

Idag är det tuff konkurrens i musikbranschen och artister får kämpa hårt för att lyckas i branschen. Det är dessutom många aspekter att tänka på förutom just musiken, till exempel ekonomi. Timbuktu som är en väldigt välkänd hip-hopartist från Lund har lyckats etablera sig i musikbranschen, men han gör inte allt arbete själv. Han har bland annat hjälp av en revisor till en del av den ekonomiska biten. För vilken musiker vill hålla på med ekonomi? Är du från skåne och funderar på att etablera dig i musikbranschen kan du ta hjälp av en revisor i Lund. Alla artister har en fördel om de anlitar en revisor eftersom det ger de tid till att fokusera helt och hållet på sin musik.

Att få ut sin musik på en streamingtjänst är inte svårt. För Spotify krävs det bara att artisten är oberoende, det kvittar om artisten är signad eller har skivkontrakt. Så släpp lös musiken och låt alla ta del av din konst. Den digitala världen välkomnar nya artister med öppen famn och den är öppen för alla. Det här är ännu en fördel med dagens streamingtjänster, det kvittar om du är amatör eller professionell artist. Alla har lika värde och samma förutsättningar för att kunna sprida sin musik. Det var mycket svårare för 15 år sedan när varken Spotify eller Youtube fanns, dessutom var det en mycket långsammare och dyrare process. Artisterna och skivbolagen kan även få större kontroll över sina egna produktioner och musikverk eftersom de själva publicerar sina material.