Vad hör musik ihop med?

Svaret är allt! Flera gånger om dagen hör man musik även om man inte alltid lägger märke till det. Butiker använder det för att höja stämningen, precis som bowlinghallar gör. Hur tråkigt hade det inte varit att bowla utan musik? supersixxxxxx.se vet bättre än någon hur mycket musiken påverkar stämningen och siktar alltid mot att erbjuda både underhållning och aktiviteter.

Det är är till och med nästan obligatoriskt att ha musik i filmer samt spel. Musiken i filmer förhöjer budskapet eller rollfigurernas känslotillstånd, endast ett fåtal filmer görs utan musik. Vissa ser det till och med som en del av ljudeffekterna. Musiken i spel används för det mesta i bakgrunden. Den används bland annat för att dra till sig uppmärksamhet, fungera som ledmotiv, skapa stämning, representera en tid och plats och signalera belöning. Fast den har inte alltid varit så betydelsefull: arkadspelen under 1970-talet hade ofta väldigt monoton musik som inte gav någon större positiv verkan.

Musiken är alltså oerhört viktig. För vissa är den nästan livsavgörande. Vi har alla någon gång hört en låt som har rört vid vår själ. Många tar till sig av texterna och lever sig in i musiken. Det har faktiskt gått så långt att vissa endast lever för musiken. Det är det enda som är värt något för dem och det enda som får dem att kämpa. I musiken hittar de igenkänning och en sympati som inte finns att hitta någon annanstans. Känslan av att ha någon som förstår en är viktigare än man kan tro och vi behöver alla någon som står vid vår sida. För många är det musiken som finns som mest tillgänglig. Den förstår, den dömer inte och den finns alltid där.