Musik och kläder hör ihop

Musik och kläder är någonting som hör ihop på en mängd olika sätt. Man kan tydligt se på vissa personer vilken typ av musik de lyssnar på endast genom att titta på kläderna, håret och skorna, medan det kan vara mindre tydligt i andra personers stil.

För att hitta just de rätta kläderna för dig och din stil så kan du ta dig en titt på vad exempelvis rabattkodsidan erbjuder för tillfället via rabattkoder,
du hittar dessa här!

En ständig fråga är huruvida det är musikstilen som bestämmer vad vi väljer för typ av kläder och stil, eller om det är tvärtom och härom tvistar de lärda. Det lär nog fortsätta tvistas då det är svårt att avgöra.

Med musik så har vi idag så lätt att ha den i våra liv på ett betydligt smidigare och mer tillgängligt sätt än vad vi hade förr. Förut var det dock lättare att hitta kläder och annat som sätter stilen än vad det är idag.

Är det exempelvis på det viset att man gillar musik från 70- talet eller från 80- talet så är det enkelt att hitta musiken via streamingtjänster, men att hitta riktiga vintage plagg har blivit svårare med åren då det är så många som har köpt upp det som funnits på vindarna hos personer som hade på sig plaggen, skorna med mera när det begav sig.

Är man inte så noga med att det måste vara ”riktig” eller ”äkta” vintage så kan man hitta kläder och skor i de vanliga butikerna, så som exempelvis i ovan nämnda butik Nelly. Nelly är dessutom experter på nyårsklänningar, missa inte att köpa din nyårsklänning för 2018!

Trender kommer ju och går snabbare än kvickt, så är man en person som gillar att klä sig trendigt snarare än efter en viss subkulturell stil så är det inga svårigheter att hitta det man söker.

Är man en person som anser att uttrycket och att den stil man har är en viktig spegel av vad man har för typ av musikstil och vad man tillhör för typ av subkultur så är det svårare. Visst kan man ha tur och hitta exakt den där kaftanen som man vill ha från 70- talet, men risken att den är dyr är ganska stor.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att det är mer lättillgängligt med musiken idag, medan det är svårare att hitta kläder med mera som uttrycker den stil man har om man inte är mainstream, eller om man inte gillar endast modern musik.