Skivmässor

En skivmässa är en loppmarknad för musik. Vanligtvis säljer både privatpersoner och företag skivor på en skivmässa. I sortimentet finns vanligen både vinyl, cd, dvd, t-shirts och annat med koppling till musik. Mestadels av utbudet är begagnat och man hittar både billiga reaskivor och en del rariteter för samlare. De flesta skivmässor tar en liten entréavgift för besökare och det är inte ovanligt att köparna har med skivor som bytesobjekt.

Kända skivmässor

Hova

Denna traditionella skivmässa brukar anordnas lördagen före midsommar och är den äldsta skivmässan i Sverige. building-48787_1280Hova-mässan sträcker sig över två helgdagar, där söndagen ägnas åt handel med 78-varvare.

Solnahallens skivmässa

Denna skivmässa hålls två gånger årligen i Solnahallen utanför Stockholm. Efter Hova är det Sveriges största skivmässa. Här finns många kunniga försäljare och cirka 600 meter bord fyllt med CD, DVD, vinyl och merchandise till skivor.

Umeå Skivmässa

En av Sveriges största skivmässor med 100 000-tals vinyl- och cd-skivor. Årligen återkommande i april och oktober. Många olika försäljare och chans att göra rejäla fynd.

Halmstad Skivmässa

Halmstad Skivmässa återkommer två gånger årligen i Kulturhuset i Folkparken. Här finns både vinyl, DVD,CD och självfallet en hel del rariteter. Entrén ligger på 30 kr och fika säljs på plats.

magnifying-glass-145942_1280Skivmässorna lever kvar i en digital värld

Trots att den fysiska försäljningen av skivor årligen fortsätter att minska så lever fortfarande skivmässarna kvar och är välbesökta. Att gå runt bland skivorna och botanisera bland alla fysiska skönheter är onekligen en trevlig upplevelse. Kanske kommer du att hitta den där rariteten du så länge har sökt efter?